Kérdésed van?

Amennyiben az alábbi kérdéssorban adott válaszok között nem találod meg a keresett információt vagy röviden összefoglalható és megválaszolható szakmai jellegű kérdésed van, tedd fel! Az általános kérdések mellett előfordulhatnak egyéni igények alapján felmerülő kérdések, amelyeket iskolánkban személyesen vagy telefonon is szívesen megválaszolunk A kérdés beküldésével automatikusan hozzájárulsz annak megosztásához, az általunk adott válasszal együtt. A tartalmat moderáljuk és anonim módon jelenítjük meg.

Miben segíthetünk?

Gyakran ismételt kérdések

A vezetői engedély megszerzésének menete:

 1. Jelentkezés (Jelentkezés online, e-mailben, telefonon és személyesen is történhet) 
 2. KRESZ tanfolyam elvégzése (online vagy tantermi) 
 3. KRESZ vizsga (2 évig érvényes)
 4. Gyakorlati oktatás
 5. Forgalmi vizsga (min. 29 órát és 580 km, a tudásodtól függően)
 6. Amennyiben sikeresen elvégezted az elsősegélynyújtás tanfolyamot (tantermi vagy online) és letetted a vöröskeresztes vizsgát, mehetsz a kormányhivatalba a vezetői engedélyedért 

Van-e részletfizetésre lehetőség?

Igen. Akár több részletben is kifizetheted a tandíjat. 

B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez az alábbi feltételeknek kell megfelelned:

A B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez több fontos feltételnek kell teljesülnie:

 •  tanfolyamra való jelentkezéskor betöltött 16,5 éves kor;
 • KRESZ-vizsgára való jelentkezéshez betöltött 16 év 9 hónapos kor;
 • forgalmi vizsgára való jelentkezéshez betöltött 17 éves kor
 • legalább alapfokú végzettséget (8 általános) igazoló iskolai bizonyítvány ( az alapfokú iskolai végzettségét legkésőbb az első vizsga napján kell igazolni, ennek hiányában további vizsga nem kérhető)
 • érvényes 1. fokú orvosi alkalmassági vélemény (Körzeti vagy háziorvostól beszerezhető igazolás arról, hogy a gépjárművezető jelölt egészségügyi szempontból alkalmas-e járművezetésre. A vélemény tartalmazza az esetleges korlátozásokat, illetve azt, hogy a vélemény a kiállítástól számítva hány évig érvényes.)

Automataváltós vagy manuális váltós autón tanuljak ?

Manuális váltó: Te döntesz a vezetés dinamikájáról, nem pedig az elektronika vagy a szerkezeti adottságok. Sokaknak nehéz lehet elsajátítani, hogy hogyan működik a manuális váltó. A tanulóknak gyakran sok időbe telik megtapasztalni a váltást, megtanulni az időzítését és más alapokat. Az így szerzett jogosítványoddal egyaránt vezethetsz manuális vagy automata sebességváltós autót. Eltérően egy automataváltóval felszerelt autótól, a manuális váltós autó vezetése dombosabb területen kevésbé kényelmes, vagy éppen rémisztő, a vezetési stílustól függően. A kuplung pedál lenyomása működteti a váltót, a tapasztalat az, hogy egyes autókban kemény a kuplung, ezért nehezebb benyomni. Idővel emiatt lábfájás, vagy ízületi fájdalom alakulhat ki.

Automataváltó: Az automataváltó előnyei elsősorban a vezethetőségben nyilvánulnak meg. Automata sebességváltós autóval jelentősen könnyebbé, egyszerűbbé és gyorsabbá válik a tanulás, hiszen jóval egyszerűbb kezelni a járművet, így kevesebb időt kell tanulással töltened. A városi forgalomban rengeteg egyéb dolog van, amire oda kell figyelni. Az automataváltós autók kényelme pedig abban segít, hogy a váltás és kuplungolás helyett még inkább a forgalomra irányíthassd a figyelmed. Fizikálisan is kevésbé fárasztó, hiszen nem kell folyamatosan sebességet váltani. Az előbbiekből adódón a friss jogosítványra pályázók sokkal könnyebben tanulnak meg vezetni, elkerülve azokat a kudarcokat, amit a manuális váltó kezelése okozhat. Ha már jogosítványod megszerzésekor tudod, hogy  automataváltós autókat fogsz vezetni, akkor vizsgázhatsz specifikusan ilyen járművön. Ez esetben a korlátozás bekerül a jogosítványodba, így ha mégis manuális váltós autót szeretnél vezetni, akkor le kell tenned egy kiegészítő forgalmi vizsgát is. A tapasztalat azt mutatja, hogy függetlenül a volán töltött évektől, aki automataváltós autóra ül át, nem szívesen cseréli többet vissza mechanikus elődjére.

Automata váltós járművel vizsgáztam, de szeretnék korlátozás nélküli vezetői engedélyt. Mi a teendőm?
Ebben az esetben elméleti vizsga és gyakorlati vezetés nélkül is teljesíthető a gyakorlati vizsga. Mivel a képzőszerv biztosítja az oktatójárművet, ezért autósiskolát kell felkeresni ahhoz, hogy vizsgázni mehess.

A tanfolyamot követően meddig lehet KRESZ vizsgázni?

A tanfolyam kezdéstől (online képzés esetén az első belépéstől) számított 9 hónapon belül el kell menned vizsgázni és a tanfolyam kezdetétől számított 1 éven belül sikeres KRESZ vizsgát kell tenned. Amennyiben ezen feltételek valamelyike nem teljesül, az elméleti képzést újra meg kell ismételni.

Mit vigyek magammal a KRESZ-vizsgára?

KRESZ-vizsgája előtt állsz? A vizsgadrukk is elkapott? Ilyenkor nehezebb lehet végiggondolni, mire is lesz szükséged a vizsgán. Ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat:

 • kezdés előtt érkezz, kb. 15 perccel, így akkor is van esélyed odaérni időben, ha késik a buszod, vagy nem találod meg elsőre a címet. Egerben a Közlekedési Alkalmassági Vizsgaközpont címe: 3300 Eger, Töviskes tér 1/a 1. emelet
 • személyi igazolvány, lakcímkártya és ha van vezető engedélyed mindenképpen legyen nálad,
 • eredeti iskolai bizonyítvány, legalább 8. osztályról
 • ha nem sikerül a vizsgád kártyával fizetheted a pótvizsgadíjat (4600 Ft) – így azonnal tudsz új időpontra jelentkezni.  Figyelem! A készpénzes befizetés lehetőség nem elérhető a KAV ügyfélszolgálatain, a vizsgadíjat POS terminálon keresztül – bankkártyával – vagy sárga csekken lehet személyesen befizetni.

Mit vigyek magammal a gyakorlati oktatásra?

Személyes dokumentumokat ( szem.ig, lakcím kártya, ha van vezető engedély). Nem megfelelő lábbeli esetén érdemes váltócipőt hozni, amiben a pedálok könnyen kezelhetőek. A motoros vizsgáknál protektoros nadrág, dzseki, kesztyű, magásszárú bőrcipő, sisak ( Ha a sisakon nincs plexi akkor szemüveg is ). Ha saját motorral szeretnél résztvenni a gyakorlati vizsgán,   annak meg kell feleleni a képzési előírásoknak. Érvényes forgalmi és érvényes biztosítás szükséges hozzá.

Mit kell vinni elsősegély vizsgára?

A vizsgán bárki részt vehet, akinek van érvényes arcképes igazolványa (diákigazolvány 14 éves korig, személyi, útlevél, stb.) és befizette a vizsgadíjat (esetleg mentesül a vizsgadíj befizetés alól).

Mennyi vezetési órára lesz szükségem?

Ahhoz, hogy forgalmi vizsgát tehess, kötelezően teljesítened kell 29 vezetési órát, illetve 580 km menettávolságot. Előfordulhat, hogy ennél több vezetésre lesz szükséged ahhoz, hogy elérd a vizsgakövetelmény szintjét, valamint hogy biztonságosan elboldogulj egyedül is a forgalomban. A vezetési óraszám nagy mértékben függ az egyéni képességeidtől (motorikus készség, térérzék,koordinációs képesség, teherbírás, milyen gyorsan alakul ki a közlekedési előrelátásod), azaz attól, hogy mikor éri el a tudásod  a vizsgakövetelmény szintjét. Automataváltós autó esetében ez általában hamarabb sikerül, hiszen egyszerűbb kezelni a járművet.

A forgalmi vizsga is tanórának számít?

Igen. 1 tanórának számít, mivel a forgalmi vizsgadíj teljes egészében a KAV-hoz kerül befizetésre. Ugyanakkor a gyakorlati oktatónak is ki kell állni a vizsgára az autójával. A pót forgalmi vizsgákra ugyanez érvényes, minimum a vizsgaórát is ki kell fizetned a pótvizsgadíjjal együtt.

Forgalmi vizsgaútvonalak

EGER

Forgalmi vizsgaútvonalak

Országos

Elindulás előtti 

kötelező ellenőrzések

B kategóriás forgalmi vizsga
   követelményei,
+ rutinfeladatok


A B kategóriás forgalmi vizsga  sikertelenségét okozó hibák

A B kategóriás forgalmi vizsga minősítőlap 

Megbukhatok a forgalmi vizsgán az elindulás előtti ellenőrzés miatt?

Ha az ellenőrzést egyszeri figyelmeztetéssel helyesen és önállóan végrehajtod, akkor csak hibavonalat kapsz érte. Azonban ha nem tudod elvégezni a feladatot, akkor akár bukást is okozhat a forgalmi vizsgán az elindulás előtti ellenőrzés. Érdemes tehát jól begyakorolni.

Az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását hogyan kell igazolnom?

"A korábbi eljárásrendtől eltérően nem a vizsgaigazolás kiállításakor - amely alapvetően ma már a vizsgaigazolás elektronikus továbbítását jelenti az illetékes hatóság részére - kell igazolni az elsősegély-nyújtási ismeretek elsajátítását, hanem a vezetői engedély kiadása iránti kérelem előterjesztésekor kell az okmányirodában bemutatni az ezt igazoló dokumentumot. Az elektronikus adatközlés lehetőségének köszönhetően tehát a vizsgaigazolás papír alapú kiállítása alapesetben nem történik meg (vagyis az eljárás nem igényli a papír alapú vizsgaigazolás kiállítását), ide nem értve azt az esetet, amikor az ügyfél valamely oknál fogva a papír alapú vizsgaigazolás kiállítását kifejezetten kérelmezi." /KAV/

Megcsinálhatom-e B-kategóriából a forgalmi vizsgámat, ha még nem végeztem el az elsősegélynyújtási tanfolyamot?

Igen, a forgalmi vizsgának nem feltétele az elsősegélynyújtási tanfolyam elvégzése. A vezetői engedélyt azonban csak akkor kaphatod meg, ha igazolod, hogy levizsgáztál elsősegélynyújtási ismeretekből.

Mit kell csinálni elsősegély vizsgán?

A vizsga három részből áll: kötelezően bemutatandó gyakorlatok (újraélesztés 1 segélynyújtóval, betegvizsgálat, eszméletlen beteg ellátása/stabil oldalfektetés) elvégzése, valamint az "A" és a "B" tétel megoldása

Ki kaphat felmentést közúti elsősegélynyújtási tanfolyam, illetve vizsga alól?

Felmentést végzettségükre való tekintettel az orvostudományi egyetemen végzett orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, az állatorvos tudományi egyetemeken végzett állatorvosok, továbbá az egészségtudományi alapképzésekben (főiskolai) képzésekben (diplomás) ápoló, védőnő, dietetikus, gyógytornász, mentőtiszt, szülésznő, közegészségügyi felügyelő, járványügyi ellenőr, egészségügyi szakoktató, intézetvezető szakképzettséget tanúsító oklevelet szerzettek, valamint az egészségügyi iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli szakképzésben állam által elismert egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők kaphatnak. A tényleges mentességről a Vöröskereszt dönt és ad igazolást!

Sikeres forgalmi vizsgát tettem, hol kaphatom meg a vizsgaigazolást?

"Erről a 24/2005 GKM rendelet 14 § 5. bekezdése rendelkezik. A vezetői engedély kiadásának feltételéül e rendeletben meghatározott vizsgáztatási előírásoknak az a vizsgázó tett eleget, aki az egyes kategóriákhoz, kombinált kategóriákhoz a 8. mellékletben előírt vizsgatárgyakból megfelelt vagy azok teljesítése alól e rendelet alapján felmentést kapott. Az adott kategóriás vezetői engedély megszerzésére irányuló, e rendeletben előírt valamennyi vizsgakövetelmény teljesítéséről az utolsó vizsgát követően egy munkanapon belül a Vizsgaközpont elektronikus vizsgaigazolás kiállításával és továbbításával adatot szolgáltat a közúti közlekedési nyilvántartó szerv részére. A Vizsgaközpont a vizsgázó kérelmére az elektronikus vizsgaigazolásról másodlati példányt állít ki." /KAV/

Személyigazolvány helyett igazolhatom magam diákigazolvánnyal az elméleti és a gyakorlati vizsgákon?

Személyazonosítás céljából a diákigazolvány csak a 14. életév betöltéséig fogadható el. A 14 évnél idősebb vizsgázók a személyazonosságukat személyigazolvány helyett útlevéllel, kártyaformátumú tartózkodási engedéllyel vagy kártyaformátumú vezetői engedéllyel igazolhatják. Szembenéző fényképet (arcképet) nem tartalmazó, vagy lejárt érvényességű igazolvány a személyazonosság igazolására nem használható.

Mit lehet megtenni friss jogsival és mit nem?

Magyarországon a vezetői engedély megszerzésének napjától két évig kezdő vezetői engedélynek minősül az okmány. Az általánostól kisebb-nagyobb mértékben eltérő speciális szabályozások általában korlátozó intézkedéseket tartalmaznak a kezdő vezetők részére, továbbá nagyobb jogszabályi fenyegetettséget teremtenek meg abban az esetben, amennyiben az érintettek meghatározott közlekedési szabályszegéseket követnek el. Az Európai Unió tagállamainak többségében a kezdő vezetői engedély már hosszú évek óta ismert és alkalmazott kategória. A szabályozás ugyanakkor nem a közösségi, hanem a nemzeti jog hatálya alá tartozik, így gyakorlatilag nincs két olyan ország, ahol a kezdő vezetői engedéllyel kapcsolatos szabályok és szankciók megegyeznének.

Ha motorkerékpár-jogosítványról van szó, akkor két évig nem szállíthat utast a kezdő vezetői engedély birtokosa. Autóval - személykocsival, teherkocsival egyaránt - pedig nem vontathat pótkocsit.

Ha a kezdő vezetőt közlekedési szabálysértés vagy bűncselekmény miatt eltiltják a járművezetéstől, akkor újraindul a kétéves időszak. Ha pedig az újabb két év alatt ismét eltiltják a járművezetéstől, akkor bevonják a jogosítványát, és csak akkor kaphatja vissza, ha újra levizsgázik.

A korlátozásokat illetően vannak tévhitek is, például az, hogy a B kategóriás kezdő sofőr nem szállíthat utast, vagy egyedül nem vezethet, és mindig ülnie kell mellette egy olyan embernek, akinek már van nem kezdő jogosítványa. Ilyen szabályok nem léteznek. 

Vezethetek külföldön kezdő vezetői engedéllyel?
Külföldre kezdő vezetői engedéllyel is vezethetsz, egyetlen feltétellel: a 18. életévet be kell töltened.

A „B” kategóriás jogosítvánnyal mit vezethetek ?

„B” kategóriás jogosítvánnyal maximum 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi vezethető, amelyben legfeljebb 8+1 fő szállítható (a vezető ülésen kívül tehát legfeljebb 8 állandó ülés lehet benne). Ez személyautó vagy kisteher-gépkocsi is lehet.

Pótkocsi vontatására: „B” kategóriás jogosítvánnyal könnyű pótkocsi (maximum 750 kg megengedett legnagyobb össztömeg) is vontatható, ahol a két összekapcsolt jármű (azaz a járműszerelvény) megengedett legnagyobb össztömege a 4250 kg-ot nem haladja meg.

Nehéz pótkocsit (750 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömeg) is vontathat a jogosítvány tulajdonosa, ám a két összekapcsolt jármű együttes össztömege a 3500 kg-ot nem haladhatja meg és a nehéz pótkocsi nem lehet nehezebb, mint a vonó gépkocsi. A megengedett legnagyobb össztömeg a forgalmi engedély bejegyzése alapján állapítható meg.

Mikor kell PÁV-vizsgára mennem Budapestre?

Amennyiben folytatni szeretnéd vizsgáid, öt sikertelen forgalmi vizsga után rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatra    kell menned.  Az öt sikertelen vizsga számításánál a megelőző két éven belül, azonos kategóriában tett forgalmi vizsgákat kell figyelembe venni. Be kell menni bármelyik járművezető vizsgáztatással foglalkozó KAV ügyfélszolgálatra, ahol személyes ügyintézés keretében befizetheted a vizsgálat díját és időpontot foglalhatsz a vizsgálatra. Figyelem! A készpénzes befizetés lehetőség nem elérhető a KAV ügyfélszolgálatain, a vizsgadíjat POS terminálon keresztül – bankkártyával – vagy sárga csekken lehet személyesen befizetni. Amennyiben a vizsgálaton „járművezetésre pszichológiailag alkalmas” minősítést kapsz, akkor folytathatod a képzést, illetve újabb forgalmi vizsgá(ka)t tehetsz.
Öt sikertelen KRESZ vizsga után nem kell PÁV vizsgára menni, elméleti vizsgák esetében nincs ilyen korlátozás.  

Jöhetnek-e családtagok a gyakorlati oktatásra?

Az oktató gépjárműben az oktató és a tanuló együttes beleegyezése és az iskolavezető engedélyével lehet megfigyelőként beülni. Egy fő részére.

Ha oktatót szeretnék váltani, azt hol kell kérvényeznem?

Amennyiben másik oktatónál szeretnéd folytatni a gyakorlati képzést, akkor az iskolavezetőhöz kell fordulnia. Ebben a kérdésben ő fog tudni segíteni.

Be kell-e fizetnem újból a vizsgadíjat, ha nem tudtam megjelenni a kiírt vizsgaidőpontban?

Igen, kivéve, ha önhibádon kívül mulasztodtad el a számodra előzetesen kiírt vizsgaidőpontot, és postai úton vagy személyesen írásban igazolási kérelmet terjesztettél elő a Vizsgaközpont felé az elmulasztott vizsga napjától-, vagy az akadályoztatás megszűnésétől számított 8 naptári napon belül. A kérelem pozitív elbírálás esetén   díjmentesen tehetsz pótvizsgát egy jövőbeli időpontban ugyanazon vizsgatárgyból, amelyekből a mulasztás napján vizsgáztál volna.

Szóbeli vizsgát tehetek-e számítógépes elméleti vizsga helyett?

Igen, jogszabályban meghatározott esetekben. Ezek a következők:

 • a magyar nyelvet nem beszélő külföldi állampolgár, amennyiben nem áll rendelkezésre vizsgaanyag a vizsgázó állampolgársága szerinti hivatalos nyelven, tolmács közreműködésével A tolmácsot a Vizsgaközpont rendeli ki.
 • az egészségi állapotából következően szövegértési vagy szövegolvasási nehézséggel küzdő személy, aki ezt a tényt a tanulási képességet vizsgáló magyar szakértői és rehabilitációs bizottság által kiállított szakértői szakvéleménnyel igazolja,
 • az a - szakorvosi igazolással rendelkező - hallássérült személy, aki a magyar jelnyelvet használja, kérésére magyar jelnyelven, a Jelnyelvi Tolmácsok Országos Névjegyzékében nyilvántartott jelnyelvi tolmács közreműködésével.

Elveszett segédmotoros vezetői igazolványomat hogyan tudom pótoltatni?

A 2000. december 31. előtt kiadott járművezetői igazolványok pótlása az illetékes Vizsgaközpontok által kiállított igazolás alapján történik. Az ügyfél kérelmére az illetékes Vizsgaközpont, a kapcsolódó nyomtatvány kitöltése és díj befizetése ellenében vizsgaigazolást állít ki a korábban tett vizsgáról. A 2000. december 31. után szerzett moped kategóriák pedig már az Okmányirodák rendszerében szerepelnek.

Járművezetői tanfolyamra szeretnék jelentkezni, de nincs meg a bizonyítványom. Mi a teendőm?

Bizonyítvány másodlatot kell kikérni attól az iskolától, ahol elvégezted a tanulmányait. Az elveszett vagy megsemmisült bizonyítványról - kérelemre - a törzslap alapján bizonyítvány másodlat állítható ki. A bizonyítványmásodlatért a külön jogszabályban meghatározottak szerint illetéket kell leróni. 
Mit tegyek ha megszűnt az iskola, nem tudom kikérni a bizonyítványom?

 A helyileg illetékes Megyei Levéltárhoz kell fordulni. Az ügyintézés személyesen, postai úton vagy elektronikusan lehetséges. Az adatszolgáltatás illetékmentes.

Elkezdtem az A2 kategóriát, de A kategóriára szeretnék váltani. Mi a teendőm?

Az első gyakorlati vizsga előtt lehet kérelmet beadni a Vizsgaközpont felé, melynek elbírálása 3 nap. Ebben az autósiskola temészetesen segít neked. Az eredetileg megszerezni kívánt vezetői engedély kategóriát a Vizsgaközpont módosítja, ha a kérelmezett vezetői engedély kategória elméleti képzési és vizsgakövetelményei az eredetileg megszerezni kívánt vezetői engedély kategóriával azonosak. 

Újra el kell-e végeznie az egész tanfolyamot annak az A2 kategóriás jogosítvánnyal rendelkező személynek, aki A kategóriát szeretne szerezni?

Amennyiben két évnél nem régebben szerezted az „A2” kategóriás vezetői engedélyed és két éven belül „A1” vagy „A2” kategóriára sikeres elméleti vizsgát tettél, abban az esetben mentesülsz az elméleti tanfolyam és vizsga alól. Ekkor csak gyakorlati vizsgát kell tenned. Más esetben el kell végezni a tanfolyamot és elméletből is kell vizsgáznod.

Nem vagyok magyar állampolgár. Milyen feltételekkel szerezhetek Magyarországon jogosítványt?

"A nem magyar állampolgároknak, akik Magyarországon jogosítványt szeretnének szerezni, rendelkezniük kell magyarországi lakcímkártyával, vagy legalább fél éves tartózkodási engedéllyel. Minden vizsgázó a legelső vizsgájára magával kell, hogy vigyen egy, legalább a magyar alapfokú végzettséggel egyenértékű eredeti iskolai bizonyítványt. Külföldi bizonyítvány esetében hiteles fordítás és határozat nem kötelező, ha az adott okirat tartalmában és formájában szerepel a KAV által létrehozott mintatárban. A vizsgán a bizonyítványt a vizsgabiztos fogja ellenőrizni, de ha bármi miatt bizonytalan a bizonyítvány elfogadásában, akkor a vizsga sajnos elmaradhat. Ezért azt javasoljuk, hogy akinek külföldi bizonyítványa van, még a vizsga előtt hitelesíttesse azt személyesen a Fővárosi Közlekedési Vizsgaközpontban (XI. kerület, Petzvál József u. 39. / tel.: +36-1/371-3030). A hitelesítés díjmentes." /KAV/

Mi az eljárás menete a vezetői engedély honosítása tekintetében?

"Ez esetben a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező ügyfélnek fel kell keresnie a Központi Okmányirodát (1133 Budapest, Visegrádi utca 110. https://kormanyhivatalok.hu/kormanyhivatalok/budapest/megye/okmanyiroda/budapest-1133). Általános előírás, hogy a meglévő jogosítvány hivatalos, hitelesített, magyar nyelvre fordított változatát fel kell mutatni, de meglehet, hogy ezzel kapcsolatosan eltérő az eljárás az egyes országok esetében (EU-s tagállam, vagy EU-n kívüli), de erről is az Okmányiroda tud pontos felvilágosítást adni. A felmutatott okmányok megtekintését követően az Okmányiroda írja elő, hogy milyen vizsgák letételére van szükség az adott vezetői engedély honosításához. Az Okmányirodában kapott határozatnak megfelelően történik a további ügyintézés. Az iroda által kiadott dokumentumokkal fel kell keresni az Autósiskolát, és az előírt vizsgák sikeres letételét követően ismételten fel kell keresni az Okmányirodát, ahol a külföldi vezetői engedélyt le kell adni, illetve a magyar nyelvű vezetői engedélyt át lehet venni" /KAV/